Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου: Αυτός θα πρέπει να είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων

2012-05-10

Όταν η Ελλάδα ήταν στο παρά πέντε να φύγει από το ευρώ και οι ξένοι μας κουνούσαν το δάχτυλο…

Όταν έρχονταν τα σκληρά μέτρα λιτότητας και άλλαζε η ζωή όλων μας και κυρίως όσοι είχαν ήδη δυσκολίες, πέρασαν σκληρές στιγμές….

Όταν κέρδιζαν έδαφος δυνάμεις που επειδή τα πράγματα ήταν πολύ ζόρικα έλεγαν να πάμε στα άκρα και να παρατήσουμε…

Όταν υπογράφονταν τα μνημόνια και διάφοροι που δεν είχαν τίποτε να χάσουν γιατί οι ίδιοι είχαν εξασφαλίσει τους εαυτούς τους, έλεγαν ότι δεν πειράζει να τα σκίσουμε.

Σκεφτόμουν ότι όλος ο λαός μας, όλοι μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαμε χάσει το θάρρος μας.

Και στην ουσία οι επιλογές μας ήταν δύο: ή να πιστέψουμε ότι θα τα καταφέρουμε και να δουλέψουμε σκληρά ή να πιστέψουμε σε όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ -και όχι μόνο- και να τα τινάξουμε όλα στον αέρα.

Κάναμε το πρώτο. Και ήταν το σωστό.

Η δουλειά τώρα είναι να το σταθεροποίησουμε αυτό.

Να έχουμε στο τιμόνι τους σωστούς ανθρώπους, να δώσουμε δύναμη σε εκείνους που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και πρόοδο.Που στην πράξη σημαίνει δουλειές.Που σημαίνει φάρμακα για όλους, που σημαίνει εκπαίδευση που να μην παράγει ανέργους αλλά ανθρώπους με προσόντα και γνώσεις.

Και αυτό για να γίνει θέλει να είναι δυνατή όλη η αλυσίδα.

Θέλει δήμαρχο μαχητικό, έμπειρο, που να προστατεύει την πόλη του, που να έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει σωστά τα λεφτά που είναι διαθέσιμα για την αυτοδιοίκηση. Γιατί δεν είναι δεδομένα. Τα κερδίζει ο δήμαρχος αυτά.

Θέλει αυτοί που στέλνουμε στην Ευρώπη να μπορούν να συνομιλούν με τους ξένους και να έχουν δυνατή φωνή για να μεγαλώνουν τα οφέλη για τη χώρα μας, για την κάθε περιοχή. Αλλά και να μην ξεχνάμε ότι εκεί πηγαίνουν για την Ελλάδα, όχι για να κάνουν απλώς τη δική τους καριέρα.

Θέλει κυβέρνηση και πρωθυπουργό που πιστεύει ότι θα τα καταφέρουμε και δουλεύει για αυτό. Θέλει σταθερότητα και βήματα μπροστά.

Θέλει όλους εμάς – εσάς που κάνατε τεράστιες θυσίες – να συνεχίσετε να επιμένετε πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη.

Πως η Πάτρα αξίζει να πάει μπροστά και την αγαπάμε πολύ για να το διακινδυνεύσουμε αυτό τώρα.

Γιατί είναι το σπίτι μας.

Και δεν επιτρέπουμε ούτε στις δημοτικές εκλογές, ούτε στις ευρωεκλογές να πάνε χαμένοι οι κόποι.

Επιλέγουμε αυτούς που δεν θα μας πούνε να αφήσουμε τα όνειρά μας για κάτι ευκολότερο τώρα.

Επιλέγουμε αυτούς που ποτέ δεν θα πούνε ότι φτάνει μέχρι εδώ, αλλά θα διεκδικήσουν ακόμη παραπάνω. Και στις 18 Μαίου και στις 25 Μαίου.

Επιλέγουμε Ν.Δ και νέους ικανούς ανθρώπους για την Ευρώπη.Και είναι σίγουρο ότι όλα θα πάνε καλύτερα.Καλή δύναμη σε όλους.

Πηγή: www.dete.gr